تجهیزات پزشکی

دستگاه ونتیلاتور چیست؟

دستگاه ونتیلاتور چیست؟ | مهران مدیک

دستگاه تنفس مصنوعی یا دستگاه ونتیلاتور چیست؟

ونتیلاتور یا دستگاه تنفس مصنوعی، دستگاهی است که با توجه به شرایط بیمار به عمل تنفس آن کمک می کند. حال از خود می پرسید کار دستگاه ونتیلاتور چیست؟ این دستگاه به نحوی طراحی شده است تا هوای قابل تنفس یعنی اکسیژن را به داخل ریه ها بفرستند و سپس دی اکسید کربن را از ریه ها خارج کند. این دستگاه برای بیمارانی که قادر به تنفس نیستند یا نمی توانند تنفس خود را به صورت کامل انجام دهند، استفاده می شود.

سروران گرامی لطفاً برای مطالعه ادامه مطالب ذیل با ما همراه باشید.

موارد استفاده از دستگاه ونتیلاتور چیست؟

ونتیلاتور ها دارای مدل های مختلفی می باشند. ونتیلاتورهای قابل حمل یا پرتابل و ونتیلاتور های ICU

از ونتیلاتور ها به صورت عمده در بخش های مراقبت ویژه، بخش اورژانس و بیهوشی استفاده می شود.

حال یک نوع از ونتیلاتور ها، ونتیلاتور پرتابل می باشد. از این نوع ونتیلاتور ها در آمبولانس ها و همچنین در شرایط بحرانی، مناطق صنعتی، بیمارستان صحرایی استفاده می شود. استفاده دیگر این دستگاه ها در مکان های امدادی بدون تجهیزات پیشرفته و هواپیما ها نیز می باشد. بهتر است بدانید که از دستگاه ونتیلاتور پرتابل برای نگهداری از بیمار در منزل نیز می توان استفاده کرد. حال این دستگاه می تواند با توجه به شرایط بیمار فشار، حجم و زمان تنفس را کنترل نماید.

اصطلاحات پرکاربرد در زمینه ونتیلاتور را به صورت زیر بیان می کنیم.

  1. نرخ تنفس
  2. حجم تنفس
  3. قدرت انطباق ریه و مقاومت راه هوایی
دستگاه ونتیلاتور چیست؟ | مهران مدیک

فروش دستگاه ونتیلاتور همراه با تخفیف ویژه | مهران مدیک

زمان استفاده از دستگاه ونتیلاتور چیست؟

دستگاه ونتیلاتور را در زمان های زیادی مورد استفاده قرار می دهند. حال دو دلیل اصلی برای استفاده از دستگاه های ونتیلاتور وجود دارد.

اولین دلیل این است که از این دستگاه برای جراحی ها و بیهوشی های عمومی استفاده می شود. از این دستگاه ها بیشتر برای افرادی که در خواب کامل یا بیهوشی به سر می برد، استفاده می شود. چون این افراد در بیهوشی کامل می باشند، حال زمانی که از این دستگاه ها برای این افراد استفاده می کنیم، این افراد اصلاً استفاده این دستگاه را متوجه نمی شوند به همین دلیل این افراد هیچ ذهنیتی در مورد این دستگاه ها ندارند.

حال دومین دلیل استفاده از این دستگاه زمانی می باشد که افراد به حدی بیمار می باشند که به صورت عادی نمی توانند نفس بکشند. در واقع ونتیلاتور تنفس بیمار را در طی عمل جراحی فراهم می کند.

زمانی که بیمار از اتاق عمل خارج شود، بیمار را به اتاق ریکاوری می برند و بیمار می تواند تنفس عادی خود را داشته باشد.

در برخی موارد مشاهده شده که شخص بیمار پس از عمل، تنفس نرمالی را ندارد و این شخص تنها می تواند با کمک دستگاه ونتیلاتور نفس بکشد.

این افراد پس از عمل تا مدت زیادی به این دستگاه ها نیاز دارند.

از این دستگاه ها بیشتر در عمل های جراحی سخت مانند عمل های قلب و ریه استفاده می کنند.

در بعضی از موارد که بیماران دچار التهاب ریه می شود، این افراد نیز به صورت عادی نمی توانند، نفس بکشند آن گاه دستگاه ونتیلاتور به این بیماران کمک فراوانی می کند.

لوله های پلاستیکی تنفسی در ونتیلاتور ها می توانند از طریق دهان یا بینی بیمار وارد شود. در اغلب مواقع راهی برای دانستن این مطلب که بیمار برای چه مدتی به ونتیلاتور نیازدارد، وجود ندارد.

هدف استفاده از دستگاه ونتیلاتور چیست؟

ﻫﺪف اصلی استفاده از دستگاه کمک تنفسی ونتیلاتور فقط برای برقراری تهویه مصنوعی برای درﻣﺎن ﺑﯿﻤﺎری ﻫﺎی رﯾﻮی ﻧﯿﺴﺖ بلکه از این دستگا های ونتیلاتور در ﺗﻬﻮﯾﻪ مکانیکی نیز استفاده می شود. این دستگاه ها از رﯾﻪ ﻫـﺎ به طور کامل محافظت می کنند و ﺗـﺎ زﻣـﺎنی که مشکل تنفسی رﻓـﻊ  نشود باید از این دستگاه ها استفاده کرد.

در واقع وﻧﺘﯿﻼﺗﻮر ﺑﺎﻋـﺚ درﻣـﺎن ﺑﯿﻤـﺎری ﻧﻤﯽ ﺷﻮد. این دستگاه ها ﻓﻘﻂ ﻣﯽ ﺗﻮانند ﺑﯿﻤﺎر را زﻧـﺪه ﻧﮕـﻪ دارند ﺗـﺎ ﺑﯿﻤﺎری زﻣﯿﻨﻪ ای آن ها درﻣﺎن ﺷﻮد. جدا شدن بیماران از این دستگاه ها به شرایط بیماران بستگی دارد. پزشکان و کادر درمان همواره تمام تلاش خود را انجام می دهند تا هر چه زودتر بیمار را از دستگاه ونتیلاتور جدا کنند. حال ﺑﻌﻀﯽ از ﺑﯿﻤﺎران که حال عمومی خوبی دارند ﭼﻨـﺪ ﺳـﺎﻋﺖ بعد از عمل از دستگاه ونتیلاتور جدا می شوند. در صورتی که ﺑﻌﻀـﯽ از بیماران هستند که باید ﭼﻨـﺪ روز به این دستگاه ها متصل باشند تا حال آن ها بهبودی کامل پیدا کند و سپس از این دستگاه ها جدا شوند. بعضی از بیماران هستند که به ﻣﺪت ﻃﻮﻻﻧﯽ ﺗﺮی ﺑﻪ ونتیلاتور نیاز دارند. تعدادی از ﺑﯿﻤﺎران نیز هستند که ﺑﺮای ﺗﻤﺎم ﻋﻤﺮ ﻧﯿـﺎز ﺑـﻪ دﺳـﺘﮕﺎه های وﻧﺘﯿﻼﺗـﻮر دارﻧﺪ.

انواع مختلف ونتیلاتور

امروزه تکنولوژی ساخت دستگاه های کمک تنفسی و تنفس مصنوعی یا ونتیلاتور ها با تغییرات بسیار زیادی همراه بوده است. بهتر است بدانید که همه این دستگاه ها با هدف یکسانی طراحی و ساخته شده اند. همان طور که می دانید مکانیزم و طرز کار ونتیلاتور ها با یکدیگر متفاوت می باشد.

انواع دستگاه تنفس مصنوعی را به صورت زیر بیان می کنیم.

  1. ونتیلاتور های فشار منفی
  2. ونتیلاتور های فشار مثبت
دستگاه ونتیلاتور چیست؟ | مهران مدیک

خرید دستگاه ونتیلاتور با بهترین قیمت | مهران مدیک

ونتیلاتور های فشار منفی

شکل ظاهری این دستگاه ها به صورت یک محفظه می باشد. این دستگاه ها به جز سر و گردن، اطراف قفسه سینه بیماران را می پوشاند. این دستگاه ها هم زمان با تنفس اکسیژن، دی اکسید کربن را که در داخل هوای محفظه قرار دارد، خارج می کند. در این دستگاه ها عملیات دم و بازدم موجب کشیده شدن دیواره قفسه سینه به بیرون می شود.

ونتیلاتور های فشار مثبت

این دستگاه های ونتیلاتور فشار ثابت باعث می شود که گاز با فشار بیشتری وارد ریه بیماران شود. این دستگاه ها با ایجاد فشار مثبت باعث تنظیم حجم جریان هوا در ریه ها می شوند. چهار نوع از دستگاه تنفس مصنوعی فشار مثبت را به صورت زیر بیان می کنیم.

  1. ونتیلاتور های فشار ثابت
  2. ونتیلاتور های حجم ثابت
  3. ونتیلاتور های زمان ثابت
  4. ونتیلاتور های فرکانس بالا

پیشنهاد ما به شما سروران گرامی

از دستگاه ونتیلاتور برای راحت تر نفس کشیدن بیماران استفاده می کنند و این دستگاه یکی از نیاز های ضروری بیماران ریوی و قلبی و… می باشد.

این دستگاه ها از انواع و برند های مختلفی ساخته و تولید می شوند. شرکت مهران مدیک نیز در زمینه تولید و فروش انواع تجهیزات پزشکی فعالیت می کند.

این مجموعه تمامی تجهیزات خود را با بالاترین کیفیت و قیمت مناسب به مخاطبین خود ارائه می دهد.

بهترین دستگاه ونتیلاتور چیست؟ امیدواریم اطلاعات مناسبی را در رابطه با دستگاه های ونتیلاتور در اختیار شما قرار داده باشیم.

شما عزیزان برای خرید انواع دستگاه ونتیلاتور می توانید با فروشگاه مهران مدیک که یکی از بهترین مرکز فروش تجهیزات پزشکی در تهران می باشد، ارتباط برقرار کنید.

با تشکر از همراهی شما عزیزان
تحریریه مهران مدیک

راه های ارتباطی

  • کارشناس فروش :    ۰۹۱۲۰۲۳۶۸۰۲
  • ۵/۵ - (۱ امتیاز)

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *